Hét persoonlijkheidsprofiel voor het meest complete beeld van jezelf 

Waarom Personalcolor?
Ieder mens is uniek. De één is een echte teamplayer, de ander juist meer solistisch. Sommige mensen zijn rationeel, anderen vertrouwen meer op hun gevoel. Om een volledig en verhelderend beeld van jezelf te krijgen is er Personalcolor. Personalcolor is een persoonlijkheidsprofiel dat je inzicht geeft in hoe je jezelf ziet én hoe anderen, uit de zakelijke en persoonlijke omgeving, jou ervaren. Ook geeft het inzicht in jouw sterke eigenschappen en mogelijke ontwikkelpunten. Zo is Personalcolor het persoonlijkheidsprofiel dat jou het meest complete beeld van jezelf geeft!

Het Personalcolor persoonlijkheidsprofiel wordt onder andere gebruikt bij:

1. Persoonlijke ontwikkeling 
Personalcolor helpt mensen om hun eigen gedrag beter te begrijpen en zo hun persoonlijke en/of commerciële effectiviteit te vergroten.2. Communicatie verbetering
Personalcolor helpt individuen bij het verkrijgen van inzicht in anderen. Zo wordt het mogelijk om effectiever met anderen om te gaan. Onderlinge verschillen worden gewaardeerd en relaties verbeteren.

3. Teamvorming- en ontwikkeling
Personalcolor vergroot het begrip voor de verschillen tussen teamleden. Hierdoor zijn teams beter in staat om de onderlinge communicatie te verbeteren en de samenwerking te optimaliseren.

4. Management en leiderschapsontwikkeling
Personalcolor helpt managers om beter te begrijpen wat het effect van hun gedrag op hun medewerkers is. Wat zij in hun rol bij voorkeur doen en waar zij meer aandacht aan kunnen geven.

5. Organisatieverandering
Personalcolor ondersteunt organisaties bij veranderingsprocessen door inzichtelijk te maken waarom mensen verschillend reageren op verandering.


Hoe werkt het?
Personalcolor is gebruiksvriendelijk en, omdat het online is, overal en op elk moment beschikbaar. Om gebruik te kunnen maken van Personalcolor heb je alleen een computer met internetverbinding en een inlogcode nodig. Als je eenmaal ingelogd bent, kun je je eigen vragenlijst invullen. Je kunt ook je zakelijke en persoonlijke relaties vragen om de vragenlijst voor je te beantwoorden.

Kleurrijke rapportageBrochure PersonalColor afbeelding
De resultaten worden in een uniek en persoonlijk rapport beschreven. In het rapport wordt gebruik gemaakt van 4 heldere basiskleuren met ieder hun eigen specifieke betekenis. Dit zorgt ervoor dat jouw rapport eenvoudig te interpreteren en te gebruiken is. Iedereen heeft de 4 kleuren in zich. Alleen de mate en de intensiteit van de kleuren verschillen per persoon.

In 6 talen beschikbaar
Het Personalcolor persoonlijkheidsprofiel is in 6 talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Je vult in je eigen taal de vragenlijst in en nodigt gemakkelijk je zakelijke en/of persoonlijke relaties uit in de taal die zij het beste spreken.

Teamprofiel
Met Personalcolor is het mogelijk om een profiel van een team op te stellen. Het teamprofiel geeft inzicht in hoe het team zichzelf ziet (zelfbeeld) en hoe het team door de zakelijke en persoonlijke omgeving ervaren wordt (feedbackbeeld). Ook wordt de dynamiek in het team inzichtelijk gemaakt. Het teamprofiel is een goed hulpmiddel om de effectiviteit, de onderlinge rolverdeling en de communicatie in een team te optimaliseren.


Matchingprofiel

Naast het individuele rapport biedt Personalcolor de mogelijkheid om te bepalen of de functie die iemand vervult, past bij zijn/haar persoonlijkheidsprofiel. Het matchingprofiel geeft daarmee inzicht in de vraag of de huidige of toekomstige functie, op basis van persoonskenmerken, bij die persoon past.


Ga zelf aan de slag

Inmiddels hebben meer dan 50.000 personen de vragenlijst van Personalcolor ingevuld. Tijd om zelf aan de slag te gaan en een compleet beeld van jezelf te krijgen!

Ja, ik wil een compleet beeld van mijzelf
UA-68184308-1